Okrasa gotował, piotrkowianie próbowali nalewek [FOTORELACJA]

Strefa FM Sobota, 16 lipca 201620
Polędwica wołowa macerowana w nalewce wiśniowej, wędzona na naturalnym sianie czy sałatka z kaszą gryczaną – między innymi takie przysmaki w Rynku Trybunalskim przygotowywał znany szef kuchni Karol Okrasa.

Ładuję galerię...

W weekend w Piotrkowie odbywał się Festiwal Smaków, któremu towarzyszyły Trybunały Nalewkowe.

Najlepsze nalewki rywalizowały o statuetkę Złotego, Srebrnego i Brązowego Gąsiora.

Zwycięskim trunkiem w kategorii domowych okazała się nalewka wytrawna z wiśni przygotowana przez Wojciecha Suchanka z Węgierskiej Górki, który otrzymał główną nagrodę – Złotego Gąsiora. Srebrnego Gąsiora zdobył Grzegorz Matuszka za nalewkę z mięty z melisą, a Brązowego Gąsiora otrzymał Mariusz Fika za nalewkę mirabelkową.


Zainteresował temat?

5

0


Zobacz również

reklama

Komentarze (20)

Zaloguj się: FacebookGoogleKonto ePiotrkow.pl
loading
Portal epiotrkow.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników. Osoby komentujące czynią to na swoją odpowiedzialność karną lub cywilną.

Czy pan Ostrowski też był ?? ~Czy pan Ostrowski też był ?? (Gość)16.07.2016 21:15

Czy pan Ostrowski też był ??

60


EP ~EP (Gość)16.07.2016 18:58

Niewygodna cenzura

51


MN ~MN (Gość)16.07.2016 17:43

Rozpijanie społeczeństwa, zgadzam się. Tyle że w trochę zawoalowanej formie.

53


a. ~a. (Gość)16.07.2016 17:33

Czy będzie stoisko z pierogami z pieca?

60


Marcin Marcinranga16.07.2016 17:26

Frwa?? wtf

42


reklama
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat